Para ořechy 100 g COUNTRY LIFE

Čerstvé ořechy jsou krémově bílé a mají sladkou chuť. Dají se jíst samotné nebo je můžete zakomponovat do sladkých i slaných pokrmů. Ořechy je možné pražit, namáčet a dokonce i nakládat. Více

Hodnocení Nehodnoceno
Skladem
Kód produktu 142 020
Trvanlivost 8 měsíců

Cena: 55 Kč  / 55,00 Kč za 100 g 2,16 €  / 2,16 € za 100 g

  • Veganské
  • Ze surovin bez lepku
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Téma ořechů jsme detailně zpracovali v časopise Dobroty podzim 2013.
Využití:

  • pochutina - ořechy jsou výtečné i jen tak samotné, můžete je třeba servírovat k horkému nápoji, když máte návštěvu
  • dezerty - studené nebo pečené, ořechy se výborně hodí do těst, krémů nebo s nimi hotové pokrmy jednoduše posypte
  • cukroví - ořechy můžete obalit v rozpuštěné čokoládě nebo je rozdrtit a udělat si ořechové kuličky třeba s rozmixovanými datlemi, karobem, kokosem a dalšími ořechy
  • smoothie - nebojte se přidat para při přípravě vašeho oblíbeného smoothie
  • zmrzlina - nahrubo nasekané ořechy, mražené banány, med a smetana udělají dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovat
  • polévky - nahrubo nasekané ořechy jsou vhodné k ozdobení polévek na talíři
  • snídaně - oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kaši
  • saláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání ořechů
  • pomazánky - ořechy rozmixujte s luštěninami, tofu, semínky nebo zeleninou
  • rizoto, kuskus - oříšky nasekejte a přidejte do zeleninového rizota nebo kuskusu
  • nakládání - para můžete i naložit, do zavařovačky dáte ořechy, pepř, olivový olej, sůl a lahůdkové droždí, protřepete a necháte odležet v lednici přes noc
  • namáčení - namočte ořechy přes noc do vody, budou chutnat čerstvě a budou jemnější
  • pražení - 5 až 10 minut pečte v troubě, dokud para nezezlátnou, získají intenzivnější chuť

Para ořechy získaly svůj název podle přístavu Pará v Brazílii, odkud se vyvážely do Evropy. Rostou na stromu, který se jmenuje juvie ztepilá. Jedná se pouze o divoce rostoucí strom, jelikož se ho nepodařilo domestikovat. Jeho plody jsou tobolky. Domorodí sběrači je sbírají a vyloupou z nich až 22 semen na jednu tobolku. Kromě potravinářství se někdy plody využívají na výkrm kaprů.

Složení

PARA OŘECHY jádra. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů.

Alergeny

Skořápkové plody

Skladování

Skladujte při teplotě do 20 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

  • Legislativní zařazení Suché skořápkové plody – para ořechy.
  • Počet kusů v kartonu 40 ks
  • Země původu Bolívie

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 2 757 kJ / 659 kcal
Tuky: 67,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 16,0 g
Sacharidy: 3,6 g
z toho cukry: 2,3 g
Bílkoviny: 16,0 g
Sůl: 0,01 g

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto produktu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Související články

  • Vyrobte si máslo z ořechů nebo semínek

    Vyrobte si máslo z ořechů nebo semínek

    Ořechové a semínkové máslo se samozřejmě dá koupit i hotové, a je výborné. To domácí však má něco do sebe. Můžete si ho připravovat čerstvé a třeba i takové druhy, které v obchodech nebývají.

    20.05. 2019 | Blog

  • Ořechy

    Ořechy

    Oříšky nemají snad žádnou nevýhodu. Jsou výživné a zdravé. Skvěle chutnají. V kuchyni se s nimi dá kouzlit na tisíc způsobů. Proto uspokojí i labužníky a milovníky dobrého jídla. A proto je máme rádi.

    06.01. 2017 | Blog

  • Ořechy – tipy na použití

    Ořechy – tipy na použití

    Ořechy se dají v kuchyni použít na spoustu různých způsobů. Naše nejoblíbenější najdete v tomto přehledu.

    06.01. 2017 | Blog

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Přírodní kosmetika a biokosmetika – co v nich (ne)najdete

    Potravina smí být označena „bio“ jedině tehdy, když je skutečně vyrobená z biosurovin a je řádně certifikovaná jako bioprodukt. Pokud by však výrobce chtěl pojmenovat „přírodní“ nebo „bio“ kosmetický výrobek, může to udělat podle libosti, přestože se tak jedná o klamání zákazníka. Jak můžeme v takové situaci rozeznat skutečnou přírodní a bio kosmetiku? Podle certifikátu a příslušného loga.

    Celý článek

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.