Popis
Využití:
- rizota, kuskus nebo zeleninové směsi - zamíchejte do pokrmů předem namočené a nasekané ořechy
- houbová omáčka - nasekané pekanové ořechy vyniknou v houbové omáčce s těstovinami
- raw mandlovo-pekanový dezert - recept najdete v Dobrotách podzim 2013 na str. 9
- pohankový dortík s ovocným agarem - dort s pekanovými ořechy hledejte v časopise Dobroty podzim 2015 na str. 18
- cukroví - rozmixované ořechy smíchejte s rozmixovaným sušeným ovocem a třeba karobem a uválejte kuličky, které následně obalte ve strouhaném kokosu
- zmrzlina - nahrubo nasekané ořechy, mražené banány, med a smetana udělají dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovat
- polévky - nahrubo nasekané ořechy jsou vhodné k ozdobení polévek na talíři
- snídaně - oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kaši
- saláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání ořechů
- pomazánky - namočené ořechy rozmixujte s luštěninami nebo zeleninou, také je můžete kombinovat s karobem a sirupem
- smoothie - ořechy můžete rozmixovat i do vašeho oblíbeného smoothie
Pekanové ořechy pocházejí ze stromu s názvem ořechovec pekanový, který je z jihu Severní Ameriky. Jedná se o mohutný strom s tvrdým červenohnědým dřevem. Pěstuje se po celém světě, přesto se jedná o vzácnější druh ořechů. Ořechy jsou ukryté v tvrdé slupce, proto v jazyce amerických domorodců "pekan" znamená "k rozbití je potřeba kámen".
Složení
Jádra pekanových OŘECHŮ. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, jiných skořápkových plodů a sezamu.Alergeny
Skořápkové plody
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.