Pekanové ořechy 80 g COUNTRY LIFE

Vzácnější druh ořechů s chutí podobnou vlašským ořechům, jsou ale jemnější a lehce máslové. Využít je můžete podobně jako ořechy vlašské. Nejvíce vyniknou v kombinaci s ovocem, sýry a v zeleninových salátech. Více

Hodnocení Nehodnoceno
Kód produktu 142 034
Skladem

Cena: 81 Kč  / 101,25 Kč za 100 g

  • Veganské
  • Ze surovin bez lepku
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Využití:

  • rizota, kuskus nebo zeleninové směsi - zamíchejte do pokrmů předem namočené a nasekané ořechy
  • houbová omáčka - nasekané pekanové ořechy vyniknou v houbové omáčce s těstovinami
  • raw mandlovo-pekanový dezert - recept najdete v Dobrotách podzim 2013 na str. 9
  • pohankový dortík s ovocným agarem - dort s pekanovými ořechy hledejte v časopise Dobroty podzim 2015 na str. 18
  • cukroví - rozmixované ořechy smíchejte s rozmixovaným sušeným ovocem a třeba karobem a uválejte kuličky, které následně obalte ve strouhaném kokosu
  • zmrzlina - nahrubo nasekané ořechy, mražené banány, med a smetana udělají dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovat
  • polévky - nahrubo nasekané ořechy jsou vhodné k ozdobení polévek na talíři
  • snídaně - oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kaši
  • saláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání ořechů
  • pomazánky - namočené ořechy rozmixujte s luštěninami nebo zeleninou, také je můžete kombinovat s karobem a sirupem
  • smoothie - ořechy můžete rozmixovat i do vašeho oblíbeného smoothie

Pekanové ořechy pocházejí ze stromu s názvem ořechovec pekanový, který je z jihu Severní Ameriky. Jedná se o mohutný strom s tvrdým červenohnědým dřevem. Pěstuje se po celém světě, přesto se jedná o vzácnější druh ořechů. Ořechy jsou ukryté v tvrdé slupce, proto v jazyce amerických domorodců "pekan" znamená "k rozbití je potřeba kámen".

Složení

Jádra pekanových OŘECHŮ. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, jiných skořápkových plodů a sezamu.

Alergeny

Skořápkové plody

Skladování

Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

  • Legislativní zařazení Suché skořápkové plody – pekanové ořechy.
  • Země původu Spojené státy americké

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 2 990 kJ / 726 kcal
Tuky: 73,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 6,7 g
Sacharidy: 3,7 g
z toho cukry: 3,3 g
Vláknina: 8,6 g
Bílkoviny: 9,7 g
Sůl: 0,03 g

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto produktu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Další v kategorii

Další produkty Sbalit produkty

Související články

  • Vyrobte si máslo z ořechů nebo semínek

    Vyrobte si máslo z ořechů nebo semínek

    Ořechové a semínkové máslo se samozřejmě dá koupit i hotové, a je výborné. To domácí však má něco do sebe. Můžete si ho připravovat čerstvé a třeba i takové druhy, které v obchodech nebývají.

    20.05. 2019 | Blog

  • Ořechy

    Ořechy

    Oříšky nemají snad žádnou nevýhodu. Jsou výživné a zdravé. Skvěle chutnají. V kuchyni se s nimi dá kouzlit na tisíc způsobů. Proto uspokojí i labužníky a milovníky dobrého jídla. A proto je máme rádi.

    06.01. 2017 | Blog

  • Ořechy – tipy na použití

    Ořechy – tipy na použití

    Ořechy se dají v kuchyni použít na spoustu různých způsobů. Naše nejoblíbenější najdete v tomto přehledu.

    06.01. 2017 | Blog

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Jak na jedlý balkon ekologickým způsobem

    Pravděpodobně jste stejně jako my toho názoru, že biopotraviny, tedy zemědělská produkce založená na přiroze-ném pěstování rostlin a chovu zvířat bez použití umělých chemických prostředků, je správné řešení pro naše zdraví, pro zdraví půdy a krajiny. Mnoho lidí však nemá žádnou vlastní půdu a jsou tak odkázáni pouze na profesionální pěstitele a producenty biopotravin. Zde jsou naše rady a doporučení, jak si můžete vypěstovat vlastní zeleninu ekologickým způsobem i doma na balkoně nebo za oknem v truhlíku.

    Celý článek

  • Povídání s ekofarmářem

    Tomáš Zídek je jednatelem na ekofarmě Olešná nedaleko Písku, která se specializuje na pěstování biozeleniny ve fóliových sklenících. Zároveň je hlavním farmářem na naší ekofarmě v Nenačovicích u Berouna. Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, si s ním povídala o letošní sezoně i o jeho pohledu na budoucnost ceny biopotravin.

    Celý článek

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.