Popis
Namočené ve vodě jsou báječné jako sladká a výživná svačinka. Rozmixováním a smícháním s vodou získáte skvělou alternativu mléka - Horchatu.
Rostlina zvaná šáchor jedlý vytváří pod zemí hlízy, které se dají konzumovat čerstvé, vařené i pražené. Přestože nemají s ořechy nic společného, získaly pojmenování tygří ořechy (jinak se jim říká také chufa nebo zemní mandle). V posledních letech se začaly objevovat v regálech prodejen zdravé výživy. Pro rybáře to však žádná novinka není, znají tygří ořechy jako návnadu na ryby.
Využití:
- Namáčení: 6 hodin, ořechy jsou po namáčení kupodivu ještě mnohem křupavější (asi jako kokos), jsou také šťavnatější a ještě sladší.
- Mléko: má bílou barvu a chutná jako hodně sladké mandlové, ze všech ořechových mlék je nejsladší a moc dobré.
- Mouka: v mixéru je lze rozemlít na mouku a připravit z ní například palačinky.
- Horchata: exotický nápoj připravíte tak, že do namletých oříšků přidáte vodu, cukr a citronovou šťávu. Poté nápoj přefiltrujte a máte hotovo.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Hlízy šáchoru jedlého* (Cyperus esculentus). Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 65 %.