Oříškové semifreddo

Oříškové semifreddo

Pro ty, kteří neví, co je semifreddo, tak je to taková skoro zmrzlina. :) Díky sněhu z cizrny je krásně nadýchané a nemusí se během mražení promíchávat. Díky vanilce, ořechům a javorovému sirupu krásně voňavé. Pro sváteční příležitost jako dělané.

  • Veganský
  • Středně obtížné
  • 40 minut + 5 hodin mražení
  • Přidat hodnocení

Ingredience

Jak na to?

  1. Připravte si máslo z vlašských ořechů: nejdříve v troubě ořechy opražte, trvá to asi 5 minut při 170 °C. Ještě teplé ořechy dejte do sekací nádoby a rozmixujte na ořechové máslo.

  2. V hrnci promíchejte metličkou ovesné mléko s hraškou a vanilkou a za občasného míchání vařte 20 minut přikryté poklicí. Poté směs smíchejte s ořechovým máslem, javorovým sirupem a nechte vychladnout.

  3. Z nálevu z cizrny vyšlehejte sníh natolik tuhý, aby držel v míse, když ji otočíte dnem vzhůru. Poté přidejte cukr a ještě alespoň 5 minut šlehejte, tak aby ve sněhu nebyly cítit krystalky cukru. Sníh bude ještě pevnější, nebojte se přešlehání.

  4. Poté sníh opatrně smíchejte s ořechovým krémem a vše přelijte do vhodné nádoby. Může jít o silikonovou formu, ze které „cihličku“ nakonec vyloupnete. Jinak formu vyložte potravinářskou fólií, po zamražení pak semifreddo jednoduše vytáhnete. Dejte zamrazit alespoň na 5 hodin.

  5. Před krájením nechte semifreddo 15–20 minut odpočinout při pokojové teplotě. Můžete zdobit roztopenou čokoládou a mletými ořechy.

  • Pro bezlepkovou verzi použijte sójovou nebo rýžovou smetanu.

Jak jste ohodnotili tento recept?

3/5

Hodnotil 1 kuchař

  • Ema 09. 4. 2018

    Chuť je celkom príjemná, ale konzistenciou toto semifreddo pripomína zmrznutú hrachovú kašu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.