Quiche s pohankou, tempehem a smetanou Provamel

Quiche s pohankou, tempehem a smetanou Provamel

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Ingredience

  • 4 ks biovajec
  • 40 g biomásla
  • 100 ml studené vody
  • 100 g tempehu
  • 150 g eidamu
  • 1 špetka tymiánu
  • 1 stroužek česneku

Jak na to?

  1. Špaldovou mouku, 1 vejce, máslo, vodu a půl lžičky soli zpracujte hnětením na pružné těsto, které nechte alespoň půl hodiny odležet v lednici.

  2. Z těsta vyválejte 2 mm tenkou placku, kterou vyložte vymazanou koláčovou formu včetně boků.

  3. Těsto poklaďte uvařenou pohankou a na kostičky nakrájeným tempehem, přidejte nastrouhaný sýr.

  4. Zalijte smetanou smíchanou se 3 vejci, rozetřeným česnekem a lžičkou soli.

  5. Pečte přibližně 30 minut při 170 °C. Quiche můžete podávat teplý i vychlazený.

Tip: na náplň můžete použít povařenou nebo podušenou zeleninu, sušená rajčata, tofu nebo například houby.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.