Recepty
Quiche s pohankou, tempehem a smetanou Provamel
- Vegetariánský
- Středně obtížné
- 60 minut
- Dortová forma
Ingredience
Jak na to?
-
Špaldovou mouku, 1 vejce, máslo, vodu a půl lžičky soli zpracujte hnětením na pružné těsto, které nechte alespoň půl hodiny odležet v lednici.
-
Z těsta vyválejte 2 mm tenkou placku, kterou vyložte vymazanou koláčovou formu včetně boků.
-
Těsto poklaďte uvařenou pohankou a na kostičky nakrájeným tempehem, přidejte nastrouhaný sýr.
-
Zalijte smetanou smíchanou se 3 vejci, rozetřeným česnekem a lžičkou soli.
-
Pečte přibližně 30 minut při 170 °C. Quiche můžete podávat teplý i vychlazený.
Tip: na náplň můžete použít povařenou nebo podušenou zeleninu, sušená rajčata, tofu nebo například houby.