Popis
U rýže s názvem natural je potřeba počítat s trochu delší dobou přípravy. Natural rýže vám to ale vynahradí rychlejším pocitem zasycení.
Využití:
- rizoto se sušenými rajčaty - recept s rýží najdete na str. 15 v časopise Dobroty zima 2013-2014
- příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům
- rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti
- kaše - z této rýže můžete udělat skvělou kaši k snídani, v našem časopise Dobroty jaro 2016 najdete tipy, jak kaši sladit, čím ji ochutit nebo co do ní přidat
Kulatozrnná rýže se pěstuje především v Itálii, kde se používá pro vaření "rissota". Při vaření hojně vstřebává vodu a vytváří krémovou hustou hmotu. Po uvaření zůstane uprostřed rýže pevné jádro a na povrchu bude zrnko krásně jemné.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení
Rýže kulatozrnná pololoupaná*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, sezamu a skořápkových plodů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Chraňte před slunečním zářením.