Waldorfský salát s brokolicí a čočkou beluga

Waldorfský salát s brokolicí a čočkou beluga

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

  • Veganský, bezlepkový
  • Snadné
  • 40 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 1 menší celer
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • 1 brokolice
  • 200 g hroznového vína
  • 1 jablko
  • 250 g sójové speciality Sojade
  • 3 lžíce dresinku z hroznového moštu

Jak na to?

  1. Čočku propláchněte a vařte v osolené vodě (cca 2 lžičky soli na 1 litr vody) 20 minut. Díky tomu bude mít čočka v salátu příjemnou chuť.

  2. Brokolici opláchněte, odřízněte tuhé stonky. Dejte vařit přibližně na 7 minut, poté vodu slijte, brokolici vložte na minutu do studené vody, opět slijte a nechte okapat (brokolice si tak zachová svěží chuť a krásně zelenou barvu). Nakonec brokolici rozdělte na jednotlivé růžičky o velikosti sousta.

  3. Celer oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky, jablko rozkrojte na čtvrtiny a nakrájejte na plátky. Hroznové víno přepulte a vlašské ořechy nahrubo nasekejte. Řapíkatý celer oloupejte a nakrájejte na plátky.

  4. Připravte si dresink: smíchejte jogurt, dresink z hroznového moštu, olivový olej, hořčici, sůl a pepř.

  5. Všechny připravené suroviny dejte do mísy, zalijte dresinkem a zlehka promíchejte.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.