Zapečená rajčata s bulgurem

Zapečená rajčata s bulgurem

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

  • Vegetariánský
  • Snadné
  • 45 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 4 rajčata
  • 70 g nivy
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička bujonu
  • hrst čerstvých bylinek

Jak na to?

  1. Čočku a bulgur uvařte každé zvlášť podle návodu doměkka, ochuťte bujonem.

  2. Na pánvi na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a ještě chvilku orestujte.

  3. Vmíchejte do bulguru nakrájenou nivu, uvařenou čočku a nasekané bylinky (koriandr, petržel…).

  4. Směsí naplňte rajčata a v předehřáté troubě zapečte 10–15 minut při 180 °C.

  5. Tip: pokud se vám nechce vařit malé množství čočky pro tento recept, uvařte si třeba čočkovou polévku, vynikající je například farmářská čočkovice. Do směsi na plnění rajčat můžete použít i loupanou červenou čočku, která je uvařena během chvilky.

Rajčata omyjte, odkrojte spodek a opatrně vydlabejte. Vydlabanou dužinu můžete použít do zeleninového salátu nebo na přípravu polévky.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.