Recepty
Zeleninová polévka s jáhlami a divokými bylinami
- Veganský, bezlepkový
- Snadné
- 40 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Na oleji nechte změknout pokrájenou cibuli, přidejte mrkev nakrájenou na kolečka a nakrájený pórek, společně chvíli míchejte.
-
Vložte 100 g dobře propláchnutých jáhel, zalijte 1,3 l vody, přidejte bujon a vařte 15 minut.
-
Nakrájejte cuketu na kostičky, přidejte ji do polévky a vařte ještě 5 minut.
-
Nakonec přidejte hrášek a misku jarních bylinek (kopřiva, šťovík, popenec, řebříček, bršlice, řeřicha) a nechte projít varem. Zjemněte smetanou (sójovou, rýžovou...), prohřejte, osolte a odstavte. Můžete částečně pomixovat, aby byla polévka krémovější.
- Na talíři ozdobte zelenou natí.