Recepty
Bulgurové rizoto s uzeným tofu
Rizoto s hráškem a kyselou okurkou, posypané sýrem, také ho máte rádi? Díky tofu jde pak o plnohodnotný pokrm.
- Vegetariánský
- Snadné
- 30 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Na rozehřátém oleji (3 lžíce) opečte dozlatova žampiony nakrájené na silnější plátky. Přidejte tofu nakrájené na kousky, kmín, pepř a společně krátce orestujte.
-
Ve větší pánvi orestujte na zbylém rozehřátém olivovém oleji cibuli, mrkev a česnek dokud nezesklovatí (7–10 minut) a směs osolte. Přidejte bulgur, lahůdkové droždí, bujon a zalijte horkou vodou. Přiveďte k varu, promíchejte a nechte bulgur změknout.
-
Přidejte hrášek, tofu se žampiony, nakrájené nakládané okurky a promíchejte. Nechte společně změknout a pěkně propojit. Podle potřeby podlijte trochou horké vody do správné konzistence rizota. Vmíchejte strouhaný sýr a podávejte.