Recepty
Celozrnné lívance s jablky – videorecept
- Vegetariánský
- Snadné
- 20 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Jablka zbavte jádřinců a podélně nakrájejte na osminky. V rendlíku rozpusťte ghí, přidejte nakrájená jablka, skořici, lžíci vody a lžíci třtinového cukru. Poduste asi 10 minut do změknutí.
-
Obě mouky dejte do mísy. Přidejte amarantové vločky, špetku soli, kypřící prášek a třtinový cukr. Krátce promíchejte a přidejte rostlinné mléko s vejcem. Metlou vyšlehejte na těstíčko.
-
Rozehřátou nepřilnavou pánev potřete trochou oleje. Dávkujte připravenou směs (1 lžíce těsta na 1 lívanec) a opékejte na středním plameni z obou stran dozlatova. Podávejte spolu s dušenými jablíčky, podle libosti polijte sirupem a posypejte drcenými ořechy.