Recepty
Veganský cheesecake
- Veganský, vegetariánský
- Středně obtížné
- 50 minut + namáčení agaru
- Dortová forma
Ingredience
Jak na to?
-
Tyčinku mořské řasy agar namočte do ½ litru vody na 30 minut. Přiveďte k varu, míchejte a vařte, dokud se agar nerozvaří. Můžete přidat šťávu z malin nebo červené řepy na obarvení. Oslaďte 3 lžícemi agávového sirupu
-
Připravte si korpus: sušenky rozdrťte najemno a smíchejte s rozpuštěným margarínem. Hmotu vyhlaďte na dno formy a utlačte.
-
Připravte si náplň: tofu nakrájejte na kousky, zalijte smetanou, přidejte 6 lžic agávového sirupu a rozmixujte dohladka. Hmotu nalijte na korpus a pečte 30 minut při 160 °C.
-
Upečený cheesecake nechte zchladnout. Nakonec jej ozdobte jahodami nebo jiným ovocem (např. borůvkami nebo malinami) a zalijte rozpuštěným agarem.
-
Nechte důkladně vychladnout v lednici, nejlépe přes noc.