Agar kanten tyčinky 15 g COUNTRY LIFE

Agar-agar je čistě rostlinná želatina, která se vyrábí z mořských řas. Využijete ji při přípravě dortů, aspiku, krémů, ovocných želé, džemů… Více

Hodnocení
Kód produktu 482 007
Skladem

Cena: 126 Kč  / 840,00 Kč za 100 g

  • Veganské
  • Ze surovin bez lepku
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Agar je usušený vývar z mořských řas tengusa. Tekutina, která povařením řas vznikne, má po zchladnutí gelovitou konzistenci. Tato hmota se rozprostře na speciální rohože a suší 14 dnů na slunci a mrazu (agar se vyrábí vždy v zimě). Usušený agar se pak buď jen pokrájí na malé tyčinky nebo namele na vločky.

Tipy:

  • Jednu tyčinku dejte namočit alespoň na 30 minut do 500 ml studené vody.
  • Tuhost agaru si ověříte tak, že při vaření kápnete trochu tekutiny na talířek a dáte do lednice. Agar by měl ztuhnout během chvilky. Pokud je řídký, dosypte vločky a dál vařte. Pokud je moc tuhý, přidejte trochu tekutiny.
  • Agar můžete vařit v jakékoliv tekutině – ovocné šťávě, džusu, rostlinném i kravském mléce, na slano ve vývaru...
  • Dá se bez problému dochucovat kyselými surovinami jako je citron nebo ocet, ale vyvarujte se kombinaci s vinným octem – agar špatně houstne.

Recepty:

  • Džem – 500 g ovoce rozmixujte nebo rozmačkejte a přiveďte k varu, přidejte předem namočené 2 lžíce agaru a vařte jej, dokud se nerozpustí. Nakonec oslaďte podle chuti – třeba agávovým sirupem. Skladujte v lednici, nebo obvyklým způsobem zavařte.
  • Želé bonbony pro děti nebo ozdoba na moučníky – rozpusťte agar v ovocném džusu a vlijte do forem na led. Tekutinu také můžete nechat ztuhnout v tenké vrstvě a vykrajovat různé tvary.

Složení

Agar-agar. Může obsahovat stopy lepku.

Skladování

Uchovávejte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření a vlhku.

  • Legislativní zařazení Přírodní polysacharid z mořských řas.
  • Země původu Japonsko

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 634 kJ / 158 kcal
Tuky: 0,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 1,0 g
z toho cukry: 0,0 g
Vláknina: 77,0 g
Bílkoviny: 0,0 g
Sůl: 0,59 g

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

5/5

Hodnotil 1 uživatel

  • recenze z heureka.cz 10. 2. 2021

    bezvadně želíruje

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Další v kategorii

Další produkty Sbalit produkty

Související články

  • Jak se vyrábí agar-agar

    Jak se vyrábí agar-agar

    Želírovací látka agar-agar je nenahraditelný produkt pro vegetariány a vegany a skvělý i pro kohokoli jiného. Agar bez problémů nahradí živočišnou želatinu, je přitom čistě rostlinný. Vyrábí se z mořských řas a v Asii jde už po staletí o nejběžnější želírovací prostředek.

    21.03. 2017 | Blog

  • 2 recepty a spousta tipů na zdravé džemy

    2 recepty a spousta tipů na zdravé džemy

    Pojďte s námi vyzkoušet skvělé a zdravé zavařování s chia nebo s rostlinnou želatinou agar-agar.

    08.07. 2020 | Blog

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Zemědělství a medicína jsou si v mnohém podobné

    Tomáš Zídek se věnuje ekologickému zemědělství mnoho let, nejdříve jako státní úředník a odborný poradce, v poslední době také jako farmář. Vlastní malou farmu v obci Olešná v jižních Čechách a hospodaří na ekofarmě Country Life v Nenačovicích u Berouna. Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, si s ním povídala především o tom, jak vnímá zemědělství jako takové.

    Celý článek

  • Prospěšné účinky veganské stravy

    V jarním čísle Dobrot jsme se v Bioseriálu věnovali úvahám, jaké ekologické, sociální a etické souvislosti má naše volba jídla, které kupujeme. Včetně takové věci jako je schopnost uživit lidstvo. A také jsme psali o tom, jak má vypadat vyvážená veganská strava. Dnes budeme mluvit o prospěšných účincích takové stravy. Dialog na toto téma spolu vedli Luba Chlumská, šéfredaktorka Dobrot, a Robert Žižka, který se zdravé výživě a zdravému životnímu stylu věnuje od roku 1995.

    Celý článek

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.