Mořské řasy Agar tyčinky 15 g COUNTRY LIFE

Agar-agar je čistě rostlinná želatina, která se vyrábí z mořských řas. Využijete ji při přípravě dortů, aspiku, krémů, ovocných želé, džemů… Více

Hodnocení Nehodnoceno
Skladem
Kód produktu 482 007
Trvanlivost 18 měsíců

Cena: 115 Kč  / 766,67 Kč za 100 g 4,45 €  / 29,70 € za 100 g

  • Veganské
  • Ze surovin bez lepku
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Agar je usušený vývar z mořských řas tengusa. Tekutina, která povařením řas vznikne, má po zchladnutí gelovitou konzistenci. Tato hmota se rozprostře na speciální rohože a suší 14 dnů na slunci a mrazu (agar se vyrábí vždy v zimě). Usušený agar se pak buď jen pokrájí na malé tyčinky nebo namele na vločky.

Tipy:

  • Jednu tyčinku dejte namočit alespoň na 30 minut do 500 ml studené vody.
  • Tuhost agaru si ověříte tak, že při vaření kápnete trochu tekutiny na talířek a dáte do lednice. Agar by měl ztuhnout během chvilky. Pokud je řídký, dosypte vločky a dál vařte. Pokud je moc tuhý, přidejte trochu tekutiny.
  • Agar můžete vařit v jakékoliv tekutině – ovocné šťávě, džusu, rostlinném i kravském mléce, na slano ve vývaru...
  • Dá se bez problému dochucovat kyselými surovinami jako je citron nebo ocet, ale vyvarujte se kombinaci s vinným octem – agar špatně houstne.

Recepty:

  • Džem – 500 g ovoce rozmixujte nebo rozmačkejte a přiveďte k varu, přidejte předem namočené 2 lžíce agaru a vařte jej, dokud se nerozpustí. Nakonec oslaďte podle chuti – třeba agávovým sirupem. Skladujte v lednici, nebo obvyklým způsobem zavařte.
  • Želé bonbony pro děti nebo ozdoba na moučníky – rozpusťte agar v ovocném džusu a vlijte do forem na led. Tekutinu také můžete nechat ztuhnout v tenké vrstvě a vykrajovat různé tvary.

Složení

Agar-agar. Může obsahovat stopy lepku.

Skladování

Uchovávejte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření a vlhku.

  • Legislativní zařazení Přírodní polysacharid z mořských řas.
  • Počet kusů v kartonu 10 ks
  • Země původu Japonsko

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 633 kJ / 158 kcal
Tuky: 0,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 78,0 g
z toho cukry: 0,0 g
Vláknina: 77,0 g
Bílkoviny: 0,0 g
Sůl: 0,61 g

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto produktu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Související články

  • Jak se vyrábí agar-agar

    Jak se vyrábí agar-agar

    Želírovací látka agar-agar je nenahraditelný produkt pro vegetariány a vegany a skvělý i pro kohokoli jiného. Agar bez problémů nahradí živočišnou želatinu, je přitom čistě rostlinný. Vyrábí se z mořských řas a v Asii jde už po staletí o nejběžnější želírovací prostředek.

    21.03. 2017 | Blog

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Ovoce a zelenina – co kupovat bio?

    Běžné konvenční potraviny obsahují zbytky pesticidů, které se používají při pěstování. Snažíte se proto kupovat biopotraviny, protože tady je množství pesticidů minimální nebo tu nejsou vůbec žádné? Biokvalita je skutečně jedinou zárukou, že dostanete co nejméně kontaminované potraviny. Ani fakt, že jsou potraviny české, že je vypěstoval drobný pěstitel nebo že si je koupíte na farmářském trhu, totiž žádnou podobnou záruku neposkytuje.

    Celý článek

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.