Popis
Tipy na použití:
- vývar - do velkého hrnce vložte různé druhy zeleniny - neměla by chybět mrkev, cibule, kousek mořské řasy, natě, bylinky a nechte vařit klidně i několik hodin, potom přeceďte
- saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch
- koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti
- polévky - řasy přidávejte až po uvaření, v polévce skvěle chutná a vzhledově se dá lehce zaměnit za pažitku nebo petrželku
Název "Nori" pochází z japonštiny a označuje jedlé mořské řasy. Běžně se s těmito řasami obaluje sushi nebo rýžové koule. Často se také používají jako obloha či koření do nudlí a polévek. Jsou proslulé výbornou chutí.
Největšími producenty této řasy jsou Japonsko, Korea a Čína. Rostlina vyžaduje neznečištěné prostředí, takže ji lze pěstovat jen v čistých pobřežních vodách. Pěstování je komplikované, je totiž potřeba čistá voda, správná teplota vody, kvalitní setba i správné načasování setby a sklizně. Řasy jsou sbírány tradičním způsobem, v některých oblastech dokonce stále ještě ručně. Následně se suší na slunci na listech papíru nebo se řasy rozdrtí a suší se na sítech.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení
Mořské řasy Wakame (Undaria), Nori (Porphyra), Dulse (Palmaria)*. Může obsahovat stopy korýšů. Případný bílý povlak není na závadu. Jedná se o vykrystalizovanou mořskou sůl. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
V uzavřeném obalu.