Popis
Využití:
- knedlíčková polévka - recept hledejte v časopise Dobroty jaro 2017 na str. 22
- pochoutka - řasy mají výtečnou chuť i samotné
- saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch
- koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti
Kombu patří mezi jedlé řasy oblíbené především ve východní Asii. Slovo "kombu" pochází z japonštiny a z Japonska je řasa vyvážena od šedesátých let. V tradiční japonské kuchyni se řasa přidává především do polévky, do hrnce s luštěninami nebo se nakládá do sladko-kyselého nálevu. Kombu také přidávají japonští kuchaři jako koření do rýže na sushi.
Japonská společnost Muso byla založena před 30 lety. Prodává tradiční japonské potraviny - sójové omáčky, umeboshi, agar-agar, umeocet a miso pasty. Miso pasty se v Japonsku konzumují denně a jsou vysoce ceněny pro své výživové a zdravotní účinky, dokonce se jim přisuzuje zásluha na proslulé dlouhověkosti Japonců. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované. Jedním z hlavních dodavatelů této společnosti je firma Maruya Hatcha Miso, která se výrobou misa pasty zabývá už přes 700 let.
Složení
Mořská řasa Kombu (Laminariaceae longissima). Případný bílý povlak není na závadu, jedná se o vykrystalizovanou mořskou sůl.Skladování
Skladujte v suchu a uzavřeném obalu.