Recepty
Cizrnový kotlík tagine s datlemi a dýní
- Veganský, vegetariánský, bezlepkový
- Středně obtížné
- 50 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Cibuli nakrájejte nahrubo, vložte do rozpáleného oleje a osmahněte do hněda. Přidejte koření a vše krátce osmahněte (3–5 minut). Zalijte vodou, přidejte na kostky nakrájené brambory a mrkev, dochuťte Würzlem, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
-
Přidejte nahrubo nasekané datle, na větší kostky nakrájenou dýni hokaido (nemusí se loupat, stačí jen umýt a vydlabat semínka), rajčata a vše opět duste, až začne dýně měknout. Dle potřeby dolijte trochu vody, aby byla zelenina ponořená.
-
Do směsi vsypte uvařenou cizrnu. Dle potřeby můžete omáčku zaprášit kukuřičným škrobem. Odstavte a vmíchejte nahrubo nasekaný koriandr.
-
Tento pokrm je možno servírovat s jakoukoliv rýží, kuskusem nebo pečivem.
Cizrnu připravte podle návodu.