Cizrnový kotlík tagine s datlemi a dýní

Cizrnový kotlík tagine s datlemi a dýní

  • Veganský, vegetariánský, bezlepkový
  • Středně obtížné
  • 50 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 150 g cizrny
  • 2 červené cibule
  • 200 g dýně hokaido
  • 5 rajčat
  • 2 brambory
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 1 hrst čerstvého koriandru

Jak na to?

  1. Cibuli nakrájejte nahrubo, vložte do rozpáleného oleje a osmahněte do hněda. Přidejte koření a vše krátce osmahněte (3–5 minut). Zalijte vodou, přidejte na kostky nakrájené brambory a mrkev, dochuťte Würzlem, přiveďte k varu a vařte 15 minut.

  2. Přidejte nahrubo nasekané datle, na větší kostky nakrájenou dýni hokaido (nemusí se loupat, stačí jen umýt a vydlabat semínka), rajčata a vše opět duste, až začne dýně měknout. Dle potřeby dolijte trochu vody, aby byla zelenina ponořená.

  3. Do směsi vsypte uvařenou cizrnu. Dle potřeby můžete omáčku zaprášit kukuřičným škrobem. Odstavte a vmíchejte nahrubo nasekaný koriandr.

  4. Tento pokrm je možno servírovat s jakoukoliv rýží, kuskusem nebo pečivem.

Cizrnu připravte podle návodu.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.