Popis
Využití:
- příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibolkou a česnekem nebo bylinkami
- salát - uvařené a vychladlé mungo skvěle chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem, petrželkou, jablečným octem, muškátem a bylinkovou solí
- polévka - při vaření stačí k mungo přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
- rizoto - klasické rizoto můžete obohatit těmito fazolemi
- karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C
- polévka - orestujte šalotku a česnek s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte mungo, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem
Fazole je potřeba před použitím namočit aspoň na 2 hodiny. Při vaření použijte čerstvou vodu, abyste předešli nadýmaní.
Mungo fazole jsou semena rostliny vigny zlaté. Vigna pochází z Indie a pěstuje se dnes jak tam, tak například i v Číně nebo v Thajsku. V Číně jsou fazole mungo známe již od roku 3000 před naším letopočtem. Vigna je keříčkovitá rostlina většinou ne vyšší než metr a její fazolky jsou ukryté v luscích. Lze ji dokonce pěstovat i u nás.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení
Fazole mungo*. Může obsahovat stopy lepku, sóji, arašídů, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Skladujte v suchu a chladnu.