Fazolové kari s hlívou a špenátem

Fazolové kari s hlívou a špenátem

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Nejen pro milovníky exotiky je tento skvělý recept. Pokud použijete sterilované fazole, máte pokrm na stole razdva. Nejlepší je s rýží, jako příloha se hodí i pečivo nebo placky.

  • Veganský, bezlepkový
  • Středně obtížné
  • 35 minut + příprava fazolí
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 2 cibule
  • 1 konzerva sekaných rajčat
  • 300 g mraženého špenátu
  • 2 plechovky kokosového mléka
  • 2 kari pasty thajské zelené kari

Jak na to?

  1. Den předem dejte namáčet fazole a poté je uvařte v nové osolené vodě doměkka.

  2. Na olivovém oleji osmahněte na kosičky nakrájenou cibuli, poté přidejte na kousky nakrájenou hlívu a za občasného míchání 5 minut restujte.

  3. K cibulce a houbám přidejte kari pastu a promíchejte.

  4. Přidejte sekaná rajčata, mražený špenát, uvařené fazole, kokosové mléko, arašídové máslo, cukr, sůl a 10–15 minut vařte.

  5. Podávejte například s basmati rýží a ozdobené koriandrem.

  • Pro rychlou variantu použijte 2 plechovky sterilovaných fazolí červená ledvina.

Jak jste ohodnotili tento recept?

5/5

Hodnotili 2 kuchaři

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.