Recepty
Fazolovo-dýňové nugetky s bramborovým salátem
- Veganský, bezlepkový
- Pro zkušené
- 90 minut + vaření a namáčení fazolí
Ingredience
Jak na to?
-
Pro přípravu bramborového salátu, uvařte brambory ve slupce doměkka, nechte vychladnout a oloupejte. Poté je nakrájejte na kostičky a vložte do mísy.
-
Nakrájejte cibuli na velmi drobné kostičky a přisypte k bramborám.
-
Připravte si dresink: smíchejte rostlinou majonézu se solí, hrubozrnnou hořčicí a dresinkem z hroznového moštu. Lehce promíchejte s bramborami a cibulí.
-
Salát dejte vychladit alespoň na 30 minut do lednice. Ještě lépe však bude chutnat až druhý den.
-
Pro přípravu nugetek, uvařte fazole podle dle návodu, sceďte, rozmixujte najemno a vložte do mísy.
-
Rozkrojte dýni, zbavte ji semínek a pokrájejte na kousky. Lehce ji pokapejte olivovým olejem a dejte péct na 45 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Poté dýni rozmixujte spolu s česnekem na hladké pyré a přidejte k fazolím.
-
Zlaté lněné semínko rozmixujte najemno, přidejte vodu, promíchejte a nalijte do mísy k ostatním ingrediencím.
-
Dále přidejte kukuřičnou mouku, lahůdkové droždí, sušený medvědí česnek a sójovou omáčku shoyu. Vše důkladně promíchejte a z těsta tvořte nugetky, které obalujte v kukuřičné mouce a smažte z obou stran dozlatova.