Fazolovo-dýňové nugetky s bramborovým salátem

Fazolovo-dýňové nugetky s bramborovým salátem

  • Veganský, bezlepkový
  • Pro zkušené
  • 90 minut + vaření a namáčení fazolí
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 500 g dýně hokaido
  • 80 ml vody
  • stroužky česneku
  • 750 g brambor
  • 1 červená cibule

Jak na to?

  1. Pro přípravu bramborového salátu, uvařte brambory ve slupce doměkka, nechte vychladnout a oloupejte. Poté je nakrájejte na kostičky a vložte do mísy.

  2. Nakrájejte cibuli na velmi drobné kostičky a přisypte k bramborám.

  3. Připravte si dresink: smíchejte rostlinou majonézu se solí, hrubozrnnou hořčicí a dresinkem z hroznového moštu. Lehce promíchejte s bramborami a cibulí.

  4. Salát dejte vychladit alespoň na 30 minut do lednice. Ještě lépe však bude chutnat až druhý den.

  5. Pro přípravu nugetek, uvařte fazole podle dle návodu, sceďte, rozmixujte najemno a vložte do mísy.

  6. Rozkrojte dýni, zbavte ji semínek a pokrájejte na kousky. Lehce ji pokapejte olivovým olejem a dejte péct na 45 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Poté dýni rozmixujte spolu s česnekem na hladké pyré a přidejte k fazolím.

  7. Zlaté lněné semínko rozmixujte najemno, přidejte vodu, promíchejte a nalijte do mísy k ostatním ingrediencím.

  8. Dále přidejte kukuřičnou mouku, lahůdkové droždí, sušený medvědí česnek a sójovou omáčku shoyu. Vše důkladně promíchejte a z těsta tvořte nugetky, které obalujte v kukuřičné mouce a smažte z obou stran dozlatova.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.