Indický kotlík

Indický kotlík

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

  • Veganský, bezlepkový
  • Snadné
  • 30 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 1,2 l vody
  • 1 lžička černého hořčičného semínka
  • sůl podle chuti
  • čerstvý koriandr
  • limetka

Jak na to?

  1. Na mírném ohni rozehřejte olivový olej, přisypte černé hořčičné semínko a pár minut restujte. Poté přidejte římský kmín a chvilku prohřívejte, aby se směs krásně rozvoněla. Dávejte pozor, abyste koření nepřipálili. Nakonec vsypte kurkumu a garam masalu a ještě chvilku opékejte.

  2. Mungo propláchněte a přisypte ke koření, promíchejte, zalijte cca 200 ml vody a pár minut vařte.

  3. Rýži také propláchněte a nasypte do hrnce k mungo fazolím, přidejte dalších 200 ml vody, promíchejte a znovu přiveďte k varu.

  4. Vařte na mírném ohni, postupně podle potřeby přilévejte vodu a promíchávejte.

  5. Nakonec osolte podle chuti a podávejte posypané koriandrem, kokosem a pokapané limetkou.

Místo olivového oleje můžete použít ghí v biokvalitě, pak ale recept nebude veganský. 

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.