Recepty
Kakaový velikonoční beránek – videorecept
Beránek s celozrnnou špaldovou moukou, datlovým sirupem a mletými mandlemi je krásně vláčný. Toto těsto můžete použít také na bábovku kdykoliv během roku.
- Vegetariánský
- Středně obtížné
- 90 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Formu na beránka vymažte máslem a vysypte hrubou moukou (popř. krupicí). Troubu rozehřejte na 160 °C.
-
Máslo rozpusťte a nechte mírně vychladnout.
-
Obě mouky prosejte do mísy a promíchejte s kypřícím práškem, kakaem, mandlemi, citronovou kůrou, špetkou soli a vanilkou.
-
Vejce rozšlehejte v míse s cukrem a sirupem, dokud nezesvětlí. Přidejte mléko a mouky, opatrně rozmíchejte. Úplně na konec tenkým pramínkem zašlehejte i rozpuštěné máslo.
-
Připravené těsto vylijte do vymazané formy. Dejte do trouby a pečte zhruba 60 minut.