Popis
Karob (svatojánský chléb) je chutnou alternativou kakaa. Pochází ze stromu s názvem rohovník obecný, který roste hlavně na Středním východě. Zde se pěstuje už nejméně 4 000 let. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Díky jemné konzistenci není třeba ani přidávat velké množství tuku, což je při výrobě čokolády běžné.
Složení
Karobová poleva 65 % (cukr, rostlinný tuk palmový, SYROVÁTKA Z MLÉKA, pudr z karobu 5,7 %, rýžová mouka, emulgátor: slunečnicový lecitin E322, zvlhčující látka: arabská guma E414, leštící látka: šelak E904), rozinky 35 %. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.Alergeny
Mléko
Skladování
Skladujte v suchu chladu.