Knedlíčková polévka

Knedlíčková polévka

Není snad klasičtější a svátečnější polévky než vývarové s knedlíčky. Vývar ze zeleniny a koření zajišťují polévce chuť i vůni, knedlíčky z pohankových vloček hrají na klasickou notu. Stejně tak můžete však použít i jemné ovesné vločky, z obou vytvoříte pěkně soudržné knedlíčky. Tato polévka náležitě připraví vaše trávení k nedělnímu obědu. Navíc, jak všichni víme, polévka je grunt a kdo jí nejí, je jak lunt

  • Bezlepkový
  • Snadné
  • 1 hodina
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 400 g kořenové zeleniny
  • 2 mrkve
  • 4 lžíce nasekané petrželky

Jak na to?

  1. Kořenovou zeleninu omyjte, oloupejte a nakrájejte na větší kusy. Zalijte 1,2 litrem vody, přidejte koření, osolte a vařte asi 40 minut.

  2. Připravte těsto na knedlíčky: rozšlehejte vejce, osolte, přidejte utřený česnek, lahůdkové droždí a nasekanou petrželku. Promíchejte a vmíchejte vločky. Těsto na knedlíčky nechte odpočinout asi 30 minut, než se dovaří vývar.

  3. V jiném hrnci na polévku rychle osmahněte mrkev pokrájenou na kolečka, osolte a zalijte scezeným vývarem. Plotýnku mějte stále zapnutou.

  4. Mokrýma rukama vytvarujte z těsta knedlíčky a vkládejte je do polévky. Až vyplavou na povrch, jsou hotové (knedlíčky můžete také zavařovat do polévky pomocí dvou lžiček).

  5. Každou porci na talíři ozdobte čerstvou nasekanou petrželkou.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.