Popis
Mandle jsou u nás dobře známé a velmi oblíbené. Mají typickou jemnou sladkou chuť. Více se o mandlích dočtete v časopise Dobroty zima 2016.
Využití:
- pomazánka - chutná je samotná na pečivu, pro sladkou variantu můžete navrch namazat svůj oblíbený džem, skvěle sedí i do palačinek nebo na lívance
- omáčka - do horkého pokrmu (např. rýže, pohanka, nudle) můžete přimíchat krém, krásně se rozpustí, jídlo bude ozvláštněné a ne tolik suché
- nepečené dezerty - krém je skvělým pojidlem pro nepečené cukroví, stačí ho rozmixovat se sušeným ovocem, semínky, karobem, ze směsi uválet kuličky, které můžete nakonec obalit v kokosu
- nápoje - zkuste do svého oblíbeného smoothie před mixováním přidat trochu krému
- polévky - krémové polévky můžete navrch ozdobit troškou krému
- pečení - krém lze použít i při pečení vašich oblíbených dezertů
Mandle je vlastně jádro pecky plodu mandloně obecné, která pochází ze severní Afriky a západní Asie. Dnes se pěstuje především v Evropě v subtropických oblastech. Dorůstá do výšky až 5 metrů a kvete krásným růžovým květem. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Když rozděláte pecku meruňky, najdete v ní semeno, která vypadá jako mandle a dokonce se dá jíst. Z jednoho stromu lze získat až 60 kg mandlí.
Českou rodinnou firmu NUTSPREAD založila Táňa Lišková ve spodním patře svého domu. Do produkce ořechových krémů zapojila celou svou rodinu. Z původního prodeje do vesnických zdravých výživ tak vznikl e-shop a přibyli zákazníci z celé republiky. Firma si zakládá na férovosti, kvalitních surovinách a osobním přístupu ke každému zákazníkovi.
Složení
MANDLE 100 %. Může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů, arašídů a sezamu.Alergeny
Skořápkové plody
Skladování
Skladujte při tepložě do 25 °C. Po otevření do měsíce spotřebujte.