Popis
Chuť kešu ořechu je sladší a méně intenzivnější než třeba u arašídů nebo vlašských ořechů. Hodí se tak do jídel, kde chcete mít jen jemný náznak oříškové chuti. Více se o kešu dočtete v časopise Dobroty zima 2016.
Využití:
- pomazánka - chutná je samotná na pečivu, pro sladkou variantu můžete navrch namazat svůj oblíbený džem, skvěle sedí i do palačinek nebo na lívance
- omáčka - do horkého pokrmu (např. rýže, pohanka, nudle) můžete přimíchat krém, krásně se rozpustí, jídlo bude ozvláštněné a ne tolik suché
- nepečené dezerty - krém je skvělým pojidlem pro nepečené cukroví, stačí ho rozmixovat se sušeným ovocem, semínky, karobem, ze směsi uválet kuličky, které můžete nakonec obalit v kokosu
- nápoje - zkuste do svého oblíbeného smoothie před mixováním přidat trochu krému
- polévky - krémové polévky můžete navrch ozdobit troškou krému
- pečení - krém lze použít i při pečení vašich oblíbených dezertů
Kešu ořechy rostou na 12 metrů vysokém stromě s názvem ledvinovník západní. Pěstuje v oblasti tropů a pochází z Brazílie. Plodu stromu se říká "kešu jablko" a nacházejí se v něm jedlé nažky, které známe právě jako ořechy kešu.
Českou rodinnou firmu NUTSPREAD založila Táňa Lišková ve spodním patře svého domu. Do produkce ořechových krémů zapojila celou svou rodinu. Z původního prodeje do vesnických zdravých výživ tak vznikl e-shop a přibyli zákazníci z celé republiky. Firma si zakládá na férovosti, kvalitních surovinách a osobním přístupu ke každému zákazníkovi.
Složení
KEŠU OŘECHY 100 %. Může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů, arašídů a sezamu.Alergeny
Skořápkové plody
Skladování
Skladujte při tepložě do 25 °C. Po otevření do měsíce spotřebujte.