Popis
Využití:
- pochoutka - samotné chutnají sušené meruňky výborně, můžete s nimi zahnat mlsnou
- sladké pečení - nebojte se do koláčů přidat sušené ovoce, pokud zrovna nemáte čerstvé, jen je třeba recept přizpůsobit, jelikož je sušené ovoce výrazně sladší než čerstvé
- snídaně - meruňky jsou chutné jako přídavek do vaší kaše nebo do domácího müsli
- cukroví - meruňky můžete obalit v marcipánu nebo čokoládě, také je můžete rozmixovat třeba s ořechy, semínky a karobem a obalit směs v kokosu
- omáčka - meruňky uvařte ve vodě a poté nakrájejte na drobné kousky, následně si připravte světlou jíšku a zalijte ji vývarem z meruněk, povařte a přidejte meruňky, dochucujte citrónem, medem, pepřem a solí, hodí se ke slaným pokrmům
U sušeného bioovoce dochází k tzv. cukernatění, které se projevuje bílými skvrnkami na ovoci. Tento stav nesnižuje kvalitu výrobku, ale naopak je viditelnou zárukou, že bioovoce nebylo ošetřeno žádným chemickým prostředkem, který by zabraňoval cukernatění.
Sušení ovoce přispívá výrazně k jeho trvanlivosti a lze ho využít jako alternativu mimo sezónu čerstvého ovoce. Pro lepší chuť můžete meruňky na půl hodiny před použitím namočit do teplé vody.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Meruňky sušené*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, mléka, skořápkových plodů, sezamu a siřičitanů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Skladujte v suchu a chladu.