Popis
Využití:
- müsli - při výrobě domácího snídaňového müsli můžete přidat i brusinky
- kaše - posypte ráno svou oblíbenou kaši brusinkami a oslaďte si ji tak
- saláty - v ovocném salátu můžou brusinky posloužit jako sladidlo, chutnají výtečně hlavně s jablky
- pečení - nebojte se přidat například do těsta na bábovku chutné brusinky, sušené ovoce dobře nahrazuje při pečení čerstvé, jen je trochu sladší
- pochoutka - brusinky jsou výtečné a můžete je zobat samotné, když vás honí mlsná
- cukroví - brusinky můžete obalit v marcipánu nebo v čokoládě, také je můžete rozmixovat třeba s ořechy, semínky a karobem a obalit směs v kokosu
- marokánky s karobem - recept s brusinkami najdete v časopise Dobroty zima 2014-15 na str. 5
- pohankový dortík s ovocným agarem - dort z brusinek si můžete udělat podle receptu z Dobrot podzim 2015 (str. 18)
Sušení ovoce přispívá výrazně k jeho trvanlivosti a lze ho využít jako alternativu mimo sezónu čerstvého ovoce. Pro lepší chuť můžete brusinky na půl hodiny před použitím namočit do teplé vody.
Složení
Klikva velkoplodá 65 % (Vaccinium macrocarpon), cukr, antioxidant: kyselina citronová, bezinkový koncentrát 0,7–1,1 %, slunečnicový olej 0,3–1 %. Může obsahovat stopy lepku.Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.