Popis
Jsou doma v každé spíži! Žádná vánočka, štrůdl ani koláče se bez nich neobejdou. Kombinujte je s tvarohem, oříšky a jablky.
Udělají parádu v jáhlové kaši nebo nákypu. Osladí müsli i tvarohovou pomazánku. Použijte je do salátů, s opraženými piniemi jsou nejlepší.
Někdo je z jídla vybírá, protože je nemusí, jiný je vyzobává, aby si na nich mohl pochutnat jako první. Pokud se hlásíte k milovníkům rozinek, vyzkoušejte tyhle sultánky v bio kvalitě. Tento typ rozinek je mnohem sladší než klasické rozinky a jsou také trochu větší. Smlsnout si na nich můžete jen tak, přisypat je do sladkého těsta, různých oříškových směsí, sladkých snídaní nebo mít sáček sušených rozinek jako první pomoc v kabelce.
Využití:
- pochoutka - rozinky jsou typicky sladké a dobře poslouží, když vás honí mlsná
- pečení - rozinky dáváme klasicky do vánočky, štrůdlu, bábovky, cukroví...
- müsli - při výrobě domácího snídaňového müsli můžete přidat i rozinky
- kaše - posypte ráno svou oblíbenou kaši rozinkami a oslaďte si ji tak
- čatní - k přípravě tradiční husté indické omáčky se často využívají právě rozinky
- saláty - v ovocném salátu můžou rozinky posloužit jako sladidlo, chutnají výtečně hlavně s jablky
Rozinky jsou velmi oblíbené hlavně pro svou sladkou chuť. Někdy ale po delší době skladování může cukr uvnitř začít krystalizovat. V takovém případě stačí rozinky krátce ponořit do horké tekutiny, například do vody nebo mléka.
Složení
Rozinky 99,5 %, bavlníkový olej 0,5 %, konzervant: OXID SIŘIČITÝ. Může obsahovat stopy lepku.Alergeny
Oxid siřičitý a siřičitany
Skladování
Skladujte v suchu a chladu.