Osvěžující citronový dortík

Osvěžující citronový dortík

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Tento dezert z polenty je jemný a osvěžující. Oceníte ho nejen ve slunečných jarních dnech, ale pokaždé když budete mít chuť na něco sladkého a přitom lehkého.

  • Bezlepkový
  • Snadné
  • 20 minut + chlazení
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 600 ml vody
  • 30 g biomásla
  • šťáva a kůra z biocitronu
  • 200 g smetanového sýru - na krém
  • sezónní ovoce na ozdobu

Jak na to?

  1. Do lehce vroucí osolené vody pomalu vsypte polentu a stále míchejte. Když kaše začne houstnout, přidejte cukr, máslo, citronovou šťávu a kůru.

  2. Po pěti minutách varu kaši vlijte na menší plech a nechte úplně vychladnout a ztuhnout. Ideální výška polenty pro přípravu jednotlivých vrstev dortíku je necelý centimetr.

  3. Smetanový sýr vyšlehejte s agávovým sirupem.

  4. Ze ztuhlé polenty vykrajujte kolečka, potřete krémem a vrstvěte.

  5. Podávejte s libovolným ovocem.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.