Ovesná kulajda

Ovesná kulajda

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Kulajda je česká klasika. Sladkokyslá biela polievka s hubami a zemiakmi sa tradične podáva s vajcom. Ak chcete vegánsku verziu, použite namiesto ghí rastlinný olej a namiesto vajca pridajte napríklad jednu lyžicu varených bielych fazúľ.

  • Vegetariánský
  • Snadné
  • 35 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 4 větší brambory
  • 1 cibule
  • cukr dle chuti
  • 5 kuliček celého pepře
  • 4 čerstvá biovejce
  • hrst kopru

Jak na to?

  1. Sušené houby na hodinu namočte.

  2. Nakrájenou cibuli osmahněte dozlatova, zalijte 0,5 litrem vody, přidejte sůl, bujon, koření, pokrájené brambory, houby, vločky a vařte do změknutí.

  3. Připravte ztracená vejce: do kastrolu dejte asi 10 cm vysokou vrstvu vody, přiveďte těsně pod bod varu a vlijte 4 lžíce octa. Vajíčko vyklepněte do děrované naběračky a zbavte tak nejtekutější části bílku. Z naběračky vejce opatrně vyklopte do vody a nechte uzavřít. Nechte pošírovat asi 3 až 4 minuty podle velikosti vejce. Vylovte děravou naběračkou a osušte na papírovém ubrousku. Opakujte s ostatními vejci.

  4. Před podáváním vyjměte koření. Každou porci doplňte vejcem a ozdobte koprem.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.