Recepty
Pastýřský koláč
Tato anglická klasika, v originálu zvaná shepherd’s pie, se dobře zabydlela i v české kuchyni. Obyčejně se připravuje s mletým masem, my jsme pro veganskou verzi použili červené fazole.
- Veganský
- Snadné
- 90 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Bramborová kaše – oloupané a pokrájené brambory uvařte v osolené vodě. Sceďte a v robotu rozšlehejte metlou spolu s ohřátou smetanou a olejem. Dosolte podle potřeby.
-
Ve větší pánvi rozehřejte tuk a pomalu na něm orestujte nakrájené žampiony dozlatova. Přidejte mrkev a také orestujte. Přidejte cibuli s česnekem a nechte zesklovatět.
-
Přidejte pyré, shoyu a lahůdkové droždí, promíchejte. Přidejte nahrubo pomačkané fazole a zalijte vývarem. Vařte do zhoustnutí a do změknutí mrkve asi 15 minut.
-
Do hotové směsi přidejte hrášek a jen prohřejte. Přeneste směs do zapékací nádoby a přikryjte vrstvou bramborové kaše, její povrch zarovnejte hroty vidličky. Zapékejte v troubě na 200 °C, trvá to asi 30 minut.