Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Tato anglická klasika, v originálu zvaná shepherd’s pie, se dobře zabydlela i v české kuchyni. Obyčejně se připravuje s mletým masem, my jsme pro veganskou verzi použili červené fazole.

  • Veganský
  • Snadné
  • 90 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 150 g žampionů
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 4 ks stroužky česneku
  • 400 ml vody
  • 150 g mraženého hrášku
  • 1 000 g brambor - na kaši
  • 2 lžíce olivového oleje - na kaši

Jak na to?

  1. Bramborová kaše – oloupané a pokrájené brambory uvařte v osolené vodě. Sceďte a v robotu rozšlehejte metlou spolu s ohřátou smetanou a olejem. Dosolte podle potřeby.

  2. Ve větší pánvi rozehřejte tuk a pomalu na něm orestujte nakrájené žampiony dozlatova. Přidejte mrkev a také orestujte. Přidejte cibuli s česnekem a nechte zesklovatět.

  3. Přidejte pyré, shoyu a lahůdkové droždí, promíchejte. Přidejte nahrubo pomačkané fazole a zalijte vývarem. Vařte do zhoustnutí a do změknutí mrkve asi 15 minut.

  4. Do hotové směsi přidejte hrášek a jen prohřejte. Přeneste směs do zapékací nádoby a přikryjte vrstvou bramborové kaše, její povrch zarovnejte hroty vidličky. Zapékejte v troubě na 200 °C, trvá to asi 30 minut.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší


Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.