Recepty
Pečené plněné papriky
Papriky plněné směsí z cizrny, rýže, žampionů a cukety jsou příjemné nejen letní jídlo. Díky cizrně je pokrm plnohodnotný, protože obsahuje dostatek bílkovin. Papriky jsou výborné servírované se sojanézou.
- Veganský
- Středně obtížné
- 60 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Rýži dobře propláchněte, dokud není voda čistá. Zalijte ji trojnásobným množstvím vody a vařte 15 minut. Sceďte a nechte mírně vychladnout.
-
V pánvi na rozehřátém olivovém oleji restujte asi 7 minut na plátky nakrájené osolené žampiony. Přimíchejte nakrájenou cibuli a společně dále restujte dozlatova.
-
Přidejte na kostičky nakrájenou cuketu, tymián, protlak a slitou rozšťouchanou cizrnu. Podlijte vodou, promíchejte a chvíli poduste. Nakonec ke směsi přidejte uvařenou rýži.
-
Papriky očistěte, podélně rozpulte a naplňte připravenou směsí. Zakápněte olivovým olejem a pečte 35 minut ve vymazané nádobě při teplotě 160°C.