Plněná pečená dýně

Plněná pečená dýně

Dýně plněná jahelnou směsí se žampiony. Dobrý a sytý pokrm v zábavných dýňových mističkách.

  • Veganský
  • Snadné
  • 60
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 1 menší dýně hokaido
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 250 g žampionů
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 hrsti listové petržele

Jak na to?

  1. Dýně rozdělte na poloviny a vydlabejte střed. Potřete olejem, osolte a dejte péct do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečte asi 25 minut.

  2. Jáhly spařte vroucí vodou. Zalijte vývarem, osolte a vařte doměkka. Nechte dojít pod pokličkou.

  3. Na pánvi rozehřejte zbylý olej. Žampiony zprudka orestujte, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, osolte a na mírnějším plameni pomalu restujte dozlatova.

  4. Do pánve přidejte jáhly a nasekanou petržel. Promíchejte a naplňte upečenou dýni.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.