Plněné papriky s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem

Plněné papriky s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Bezmasá verze plněných paprik s rajskou a knedlíkem. Papriky jsou plněné výbornou směsí z quinoy a červené čočky, kterou můžete využít jako náplň nebo nádivku i do jiných pokrmů. Toto oblíbené domácí jídlo potěší nejen vegetariány.

  • Vegetariánský
  • Středně obtížné
  • 90 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 600 ml rajčatového pyré
  • 8 paprik
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce biomásla
  • 150 g celozrnné pšeničné mouky - na knedlíky
  • 300 ml vlažného biomléka - na knedlíky
  • 1 starší houska nebo rohlík - na knedlíky
  • 1 ks biovejce - na knedlíky
  • 15 g droždí - na knedlíky

Jak na to?

  1. Quinou propláchněte horkou vodou, sceďte, přidejte čočku, zalijte dvojnásobným množstvím vody a přidejte lžičku soli. Vařte doměkka cca 25 minut. Po uvaření sceďte.

  2. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, přidejte 100 ml rajčatového pyré, drcený kmín a uvařenou quinou s čočkou, dobře promíchejte. Papriky zbavte stopky a středu se semínky. Naplňte je připravenou směsí.

  3. Připravte si rajskou omáčku: rozpusťte máslo, přidejte mouku a připravte světlou jíšku. Přidejte 500 ml rajčatového pyré a promíchejte. Zalijte vývarem, přidejte bobkový list a nové koření. Dosolte a doslaďte podle chuti a povařte 15 minut. Papriky naskládejte do pekáče s rajskou omáčkou a pečte při 180 °C asi 35 minut.

  4. Obě mouky dejte do mísy, osolte a promíchejte. Ve středu vytvořte důlek, vlijte mléko a přidejte droždí. Rozmíchejte, zakryjte a nechte asi 20 minut vzejít kvásek. Přidejte vejce a hněťte v robotu asi 5 minut, přidejte nakrájené pečivo a ještě chvíli hněťte.

  5. Těsto zakryjte a nechte 30 minut kynout. Rozdělte na dva díly a vyválejte na dva válečky. Knedlíky vařte 15 až 20 minut, v polovině vaření je otočte. Uvařené knedlíky dejte na plech potřený olejem a ihned propíchejte vidličkou. Nakrájejte je nití nebo navlhčeným tenkým nožem.

Produkty z receptu

Další naše produkty z receptu Sbalit produkty

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.