Recepty
Plněné papriky s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem
Bezmasá verze plněných paprik s rajskou a knedlíkem. Papriky jsou plněné výbornou směsí z quinoy a červené čočky, kterou můžete využít jako náplň nebo nádivku i do jiných pokrmů. Toto oblíbené domácí jídlo potěší nejen vegetariány.
- Vegetariánský
- Středně obtížné
- 90 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Quinou propláchněte horkou vodou, sceďte, přidejte čočku, zalijte dvojnásobným množstvím vody a přidejte lžičku soli. Vařte doměkka cca 25 minut. Po uvaření sceďte.
-
Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, přidejte 100 ml rajčatového pyré, drcený kmín a uvařenou quinou s čočkou, dobře promíchejte. Papriky zbavte stopky a středu se semínky. Naplňte je připravenou směsí.
-
Připravte si rajskou omáčku: rozpusťte máslo, přidejte mouku a připravte světlou jíšku. Přidejte 500 ml rajčatového pyré a promíchejte. Zalijte vývarem, přidejte bobkový list a nové koření. Dosolte a doslaďte podle chuti a povařte 15 minut. Papriky naskládejte do pekáče s rajskou omáčkou a pečte při 180 °C asi 35 minut.
-
Obě mouky dejte do mísy, osolte a promíchejte. Ve středu vytvořte důlek, vlijte mléko a přidejte droždí. Rozmíchejte, zakryjte a nechte asi 20 minut vzejít kvásek. Přidejte vejce a hněťte v robotu asi 5 minut, přidejte nakrájené pečivo a ještě chvíli hněťte.
-
Těsto zakryjte a nechte 30 minut kynout. Rozdělte na dva díly a vyválejte na dva válečky. Knedlíky vařte 15 až 20 minut, v polovině vaření je otočte. Uvařené knedlíky dejte na plech potřený olejem a ihned propíchejte vidličkou. Nakrájejte je nití nebo navlhčeným tenkým nožem.