Pohankové kroupoto

Pohankové kroupoto

Staročeský pokrm z krup, připravovaný na způsob italského rizota. Jednoduchý, chutný, levný a voňavý. V receptu jsme použili sušené houby, v sezóně můžete použít čerstvé hříbky, jen je opečte jako první pěkně dozlatova a teprve poté přidejte cibuli s česnekem.

  • Bezlepkový
  • Snadné
  • 45 minut + 30 minut namáčení hub
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 700 ml vody
  • 50 g sušených hub (nejlépe hříbků)
  • 1 ks cibule
  • 2 ks stroužky česneku

Jak na to?

  1. Houby zalijte horkou vodou a nechte 30 minut nabobtnat. Poté sceďte, vodu z namočených hub můžete použít společně s vývarem. V hrnci si připravte vývar z vody a dvou kostek biobujonu.

  2. V pánvi nechte na rozehřátém oleji lehce zesklovatět mírně osolenou nakrájenou cibuli s česnekem. Přidejte namočené vymačkané houby a orestujte. Přidejte propláchnutou a okapanou pohanku a krátce osmahněte.

  3. Přidejte tymián a sušené droždí. Po naběračkách přidávejte vývar. Míchejte a nechte vždy vstřebat. Poté přidejte znovu vývar a tak dále, dokud pohanka pěkně nezměkne, trvá to 20 až 30 minut. Ke konci vmíchejte smetanu a nechte chvilku probublat. Nekonec dochuťte solí a pepřem.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší


Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.