Recepty
Pohankové lívance
Nadýchané lívance doporučujeme připravovat rovnou alespoň z dvojité dávky. Sluší jim to s letním ovocem a když není po ruce, chutnat vám budou i jen lehce pocukrované nebo pokapané některým ze sirupů z naší pestré nabídky.
- Vegetariánský
- Snadné
- 30 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Vločky promíchejte v míse s biokefírem a nechte 5 minut odstát. V jiné míse promíchejte mouku, vanilkový cukr, skořici, prášek do pečiva a sůl.
-
K odstátým vločkám s podmáslím přidejte vejce, dobře promíchejte a poté vmíchejte suchou směs.
-
Lívance pečte na pánvi v rozehřátém oleji, dávkujte naběračkou. Vždy počkejte, až se na povrchu začnou tvořit bublinky, poté otočte.
-
Podávejte s borůvkami a javorovým sirupem.