Pohankovo-švestkový nákyp

Pohankovo-švestkový nákyp

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Lze z pohanky uvařit sladký pokrm? Samozřejmě. Naši kuchaři z restaurace v Melantrichově ulici připravují tento nákyp, kde pohanka hraje hlavní roli, výborně ji doplňují švestky a mák. Podávat můžete s (rostlinným) jogurtem, ozdobit pečenou švestkou.

  • Bezlepkový
  • Snadné
  • 50 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 250 g čerstvých nebo mražených švestek
  • 400 ml rostlinné smetany

Jak na to?

  1. Datle pokrájejte napůl, namočte na 10 minut do vody.

  2. Pohanku propláchněte, zalijte 1 litrem vody a vařte do polokašovité konzistence asi 25 minut nebo do vyvaření vody.

  3. V hrnci nechte podusit švestky pokrájené na poloviny. Když pustí trochu tekutiny, přidejte k nim  datle i s vodou, ve které se namáčely. Duste asi 10 minut doměkka.

  4. Mandle nasekejte, důkladně promíchejte s pohankou a mákem. Přidejte sirup a podušenou ovocnou směs, promíchejte.

  5. Rozetřete na menší hluboký plech vymazaný kokosovým olejem, vrstva směsi by měla být cca 5 cm. Rovnoměrně zalijte rostlinnou smetanou a pečte 20–25 minut ve vyhřáté troubě na 170 °C.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.