Krémová polévka z pečeného celeru v paprice

Krémová polévka z pečeného celeru v paprice

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

  • Veganský, vegetariánský, bezlepkový
  • Středně obtížné
  • 45 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 1 ks celeru
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 6 lžic slunečnicového oleje
  • 1 cibule
  • 2 brambory
  • 1 pórek
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 hrst petrželky

Jak na to?

  1. Celer oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Smíchejte s olejem, paprikou a solí a dejte péct na 20 minut při 170 °C.

  2. Cibuli nakrájejte na kostky a nechte na oleji zesklovatět. Přidejte tymián a krátce zasmahněte.

  3. Přidejte oloupané a nakrájené brambory, nakrájený pórek a zalijte vodou tak, aby byla zelenina ponořená. Osolte a přidejte Würzl. Vařte, dokud brambory nezměknou.

  4. Přidejte upečený celer, lahůdkové droždí, petrželku a rozmixujte do hladkého krému. Můžete dochutit a naředit.

Tip: na talíři zjemněte rostlinnou smetanou. Podávejte s krutonky, opraženými semínky, otrubkami.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.