Recepty
Pumpkin spice latté
Dokonalá esence sychravého podzimu chutná po zkaramelizované dýni a voní po aromatickém koření. Dýňové latte je jasným hitem posledních let, a co je zásadní, připravit si ho doma není nijak složité. Třeba i v o něco zdravější verzi vhodné i pro vegany.
- Veganský
- Snadné
- 40 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Do malého kastrolu dejte dýňové pyré s datlovým sirupem, moštem, semínky z vanilky, kořením na koláč a špetkou soli. Promíchejte, přiveďte pomalu k varu a 20 minut vařte.
-
Dýňový krém zalijte 700 ml mandlového nápoje a za stálého míchání přiveďte k varu. Poté stáhněte z plotny a krátce prošlehejte.
-
Připravte si čtyři hrnky, do každého nalijte čtvrtinu uvařeného instantního cereálního nápoje, dolijte dýňovým mlékem a završte zbytkem mandlového mléka, které jste si napěnili.
Koření na dýňový koláč
Směs koření na dýňový koláč užijte na mnoho způsobů – do kávy, buchty, nebo ovesné kaše! Stačí smíchat 4 lžičky mleté skořice, 1 lžičku mletého hřebíčku, 1 lžičku mletého nového koření, 2 lžičky mletého sušeného zázvoru a 1 lžičku muškátového oříšku.