V naší nabídce najdete semínka slunečnicová, konopná, dýňová, chia, sezamová, ale i v kuchyni obecně méně známá jako semínka vojtěšky, len, rukolu, řeřichu a mnoho dalších. Semínka často potřebují nějaký typ úpravy, aby jejich látky byly organizmem dobře využitelné. Oblíbený způsob je semínka krátce opražit na pánvi nebo opéct v troubě (když semínka předem, třeba i přes noc, necháte namočená, zvýšíte ještě víc jejich stravitelnost). Další možností je semínka nasekat či namlít, v tom případě je však třeba je rychle spotřebovat.
Semínka
Semínka skvěle chutnají, jsou univerzálně použitelná, zařadit je do jídelníčku není žádná věda. Na kaši, salát, polévku, do smoothie nebo domácího pečiva.
Bioseriál
Proč vlastně
kupovat
BIO
-
Ekofarmáři - superhrdinové všedního dne
Co dělají ekofarmáři jinak, aby ochránili půdu, vodu a živé organismy? Proč stojí za to nakupovat biopotraviny? Podívejte se na videa z cyklu Ekofarmáři - superhrdinové všedního dne.
-
Jak na jedlý balkon ekologickým způsobem
Pravděpodobně jste stejně jako my toho názoru, že biopotraviny, tedy zemědělská produkce založená na přiroze-ném pěstování rostlin a chovu zvířat bez použití umělých chemických prostředků, je správné řešení pro naše zdraví, pro zdraví půdy a krajiny. Mnoho lidí však nemá žádnou vlastní půdu a jsou tak odkázáni pouze na profesionální pěstitele a producenty biopotravin. Zde jsou naše rady a doporučení, jak si můžete vypěstovat vlastní zeleninu ekologickým způsobem i doma na balkoně nebo za oknem v truhlíku.