Shoyu polévka s shiitake a rýží

Shoyu polévka s shiitake a rýží

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

  • Veganský, vegetariánský, bezlepkový
  • Snadné
  • 50 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 1 červená cibule
  • 100 g mrkve
  • 20 g čerstvého zázvoru
  • 1 svazek čerstvého koriandru
  • 2 stroužky česneku

Jak na to?

  1. Houby shiitake namočte na 2 hodiny do vody, poté uvařte do změknutí. Rýži vařte dle návodu.

  2. Na oleji osmahněte na proužky nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Zalijte 1 l vody, přidejte na nudličky nakrájenou mrkev. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut.

  3. Do polévky přidejte nakrájené houby i s vodou, ve které se vařily, a uvařenou rýži. Krátce provařte, přidejte sójovou omáčku Shoyu a zamíchejte.

  4. Polévku servírujte posypanou sezamem a najemno nasekaným koriandrem. Můžete dochutit sójovou omáčkou.

Místo rýže můžete do polévky dát nudle nebo luštěninové těstoviny. 

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.