Špaldové loupáčky

Špaldové loupáčky

Vzpomínáte, jak jste jako děti snídali loupák s bílou kávou nebo mlékem? Tyto špaldové loupáčky vám vzpomínky oživí. Jsou dobré jen tak, ale podle chuti si je můžete namazat máslem nebo marmeládou a rozhodně je vyzkoušejte i naslano s nějakým dobrým biosýrem.

  • Vegetariánský
  • Snadné
  • 3 hodiny
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 50 g biomásla
  • 30 g cukru
  • 2 žloutky z biovejce
  • 20 g čerstvého droždí
  • bílek z biovejce na potření

Jak na to?

  1. Do mísy robota dejte mouku, cukr a sůl. Promíchejte a uprostřed vytvořte důlek. Přidejte polovinu rostlinného nápoje s droždím a rozmíchejte s částí mouky tak, aby vzniklo řídké těstíčko. Zakryjte a nechte vzejít kvásek.

  2. Přidejte zbylý rostlinný nápoj, rozpuštěné máslo, sirup, mleté ořechy, vanilku a žloutky. Hněťte v robotu asi 10 minut. Zakryjte a nechte těsto kynout 60 minut.

  3. Vykynuté těsto rozdělte na dva díly. Vyválejte do kruhu a rozdělte na 6 dílů ve tvaru trojúhelníku. Každý díl stočte a vytvarujte prsty do obloučku. Nechte zakryté kynout ještě asi 30 minut. Poté potřete bílkem a zasypte mákem.

  4. Pečte cca 20 minut v troubě předehřáté na 160 °C, dokud nezískají pěknou barvu.

Množství: 12 loupáčků

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Přidat recenzi

1 2 3 4 5 0 - nejhorší, 5 - nejlepší

Přidat recenziNechci přidat recenzi

Přihlášení

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.