Veganský cheesecake

Veganský cheesecake

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Vyladili jsme recepturu na cheesecake, který má k originálu tak blízko, jak jen je to ve veganské verzi možné. O ztuhnutí náplně se tu postará agar, čistě veganská želatina.

  • Veganský
  • Středně obtížné
  • 60 minut + 2 h namáčení ořechů a 4 h chlazení
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 100 g sušenek
  • 600 g kokosového krému - na náplň
  • 2 lžíce citronové šťávy - na náplň
  • 300 g čerstvých jahod - na omáčku
  • 2 lžíce vody - na omáčku
  • 2 lžíce citronové šťávy - na omáčku

Jak na to?

  1. Kešu ořechy zalijte vodou a nechte namočené alespoň 2 hodiny. Agar zalijte vodou a nechte 30 minut nabobtnat.

  2. Sušenky rozmixujte a smíchejte v míse s rozpuštěným kokosovým olejem a třtinovým cukrem. Dno dortové formy vystelte pečicím papírem. Vsypte směs na krustu a pomocí skleničky s rovným dnem ji upěchujte. Dejte na 7 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C, pak nechte vychladnout.

  3. Do výkonného mixéru dejte scezené kešu, kokosový krém a javorový sirup a agar, ze kterého jste vymačkali přebytečnou vodu. Rozmixujte dohladka.

  4. Směs dejte do hrnce se silným dnem a na středním plameni pomalu přiveďte k mírnému varu. Průběžně míchejte, dokud se agar nerozpustí (cca 3 až 5 minut). Ke konci přidejte citronovou šťávu a promíchejte. Poté opatrně vlijte do dortové formy na vychladlou krustu a dejte alespoň na 4 hodiny do lednice ztuhnout.

  5. Jahody očistěte, nakrájejte na dílky a dejte do kastrolu spolu s cukrem a škrobem. Podlijte vodou, citronovou šťávou a za stálého míchání krátce povařte do zhoustnutí. Ztuhlý cheesecake omáčkou ozdobte.

Jak jste ohodnotili tento recept?

3/5

Hodnotili 2 kuchaři

  • Mar 08. 11. 2020

    Krusta se sice upekla, ale byla příliš mastná a sladká. Trochu nešla vyndat ze skleněné nádoby ( nebyl použit papír). Náplň chuťově skvělá, celkové byl dort výborný. Doporučuji vyzkoušet. Dokonce vše drželo pohromadě. Chvíli chladl i v mrazáku:)

  • Samantha 12. 8. 2020

    Velmi jsem se na tento recept těšila, jelikož jsem si jej připravovala sama na svatbu pro několik hostů, kteří jsou vegansky založený. Přesto jak snadně to vypadá na videu, realita je mírně jiná. První věc: sušenky s kokosovým olejem se mi jako kombinace vůbec neosvědčila, směs se neupekla, ani po prodlouženém pobytu v troubě, po vyndání se dala načechrat vidličkou a nedržela konzistenci. Dle mého tam je příliš vysoké množství oleje na gramáž sušenek, měla jsem pocit, že sušenky v takovém množství oleje plavou, plus to samé i u přidaného cukru, moc velká dávka dle mého, půlka by bohatě stačila. Klasika, sušenky a máslo (obyčejná rostlinná Rama) drželi krásně a krásně se upekli takže jsem použila tuto variantu spolu s krémem. Krém se naopak povedl velmi hezky, agar držel celou strukturu takže zde hodnotím velmi pozitivně.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.