Recepty
Veggie burger
- Vegetariánský
- Snadné
- 45 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Žampiony očistěte a nakrájejte na menší dílky. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. V nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci ghí. Přidejte žampiony a nechte pomalu restovat, dokud nepustí většinu vody. Přidejte cibuli a společně pokračujte dalších 5 minut.
-
Přidejte rozmačkané fazole, nastrouhanou pečenou řepu a miso pastu. Promíchejte a chvili společně orestujte. Zastříkněte jablečným octem a nechte vyvařit a vstřebat.
-
Směs přeneste do mísy a nechte chvíli vychladnout. Přidejte quinou, strouhanku, špenát, rozdrobené tofu, biovejce a osolte. Prohnětejte a vypracujte soudržnou směs, která bude držet. Podle potřeby přidejte trochu strouhanky navíc.
-
Směs dejte chvíli do lednice. Poté z ní vytvarujte čtyři placičky na burgery. Ty opečte na zbylém rozehřátém ghí dozlatova – z každé strany asi 3 až 4 minuty. Po prvním otočení přidejte plátek biosýra a nechte ho rozpustit.
-
Na rozkrojené a otoastované žemle přidejte trochu rozmíchané majonézy s kečupem a uzenou paprikou. Přidejte opečený burger a ozdobte listem salátu, plátky rajčete a okurek.
- Vařené fazole: Fazole namočíme ve vodě na 8 hodin, poté uvaříme v osolené vodě doměkka. Fazole by ale ještě měly držet tvar, rozhodně by se neměly zcela rozpadat.
- Vařená quinoa: Uvaříme v 2,5násobném množství mírně osolené vody 15 minut.
- Pečená řepa: Řepu očistíme a pečeme rovnou ve slupce v troubě rozehřáté na 180 °C asi 1 hodinu doměkka.
- Spařený špenát: Očištěný špenát spaříme ve vroucí osolené vodě a ihned zchladíme pod tekoucí studenou vodou. Přebytečnou vodu vymačkáme.