Veggie burger

Veggie burger

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

  • Vegetariánský
  • Snadné
  • 45 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 100 g žampionů
  • 50 g tofu natural
  • 50 g spařeného špenátu
  • 50 g pečené červené řepy
  • 1 cibule
  • 1 biovejce
  • 4 žemle na burgery – na oblohu
  • 4 plátky biosýra – na oblohu
  • 4 listy baby římského salátu – na oblohu
  • 8 plátků rajčete – na oblohu
  • 12 plátků nakládané okurky – na oblohu
  • 2 lžíce majonézy – na oblohu
  • 2 lžíce kečupu – na oblohu
  • půl lžičky uzené papriky – na oblohu

Jak na to?

  1. Žampiony očistěte a nakrájejte na menší dílky. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. V nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci ghí. Přidejte žampiony a nechte pomalu restovat, dokud nepustí většinu vody. Přidejte cibuli a společně pokračujte dalších 5 minut.

  2. Přidejte rozmačkané fazole, nastrouhanou pečenou řepu a miso pastu. Promíchejte a chvili společně orestujte. Zastříkněte jablečným octem a nechte vyvařit a vstřebat.

  3. Směs přeneste do mísy a nechte chvíli vychladnout. Přidejte quinou, strouhanku, špenát, rozdrobené tofu, biovejce a osolte. Prohnětejte a vypracujte soudržnou směs, která bude držet. Podle potřeby přidejte trochu strouhanky navíc.

  4. Směs dejte chvíli do lednice. Poté z ní vytvarujte čtyři placičky na burgery. Ty opečte na zbylém rozehřátém ghí dozlatova – z každé strany asi 3 až 4 minuty. Po prvním otočení přidejte plátek biosýra a nechte ho rozpustit.

  5. Na rozkrojené a otoastované žemle přidejte trochu rozmíchané majonézy s kečupem a uzenou paprikou. Přidejte opečený burger a ozdobte listem salátu, plátky rajčete a okurek.

  • Vařené fazole: Fazole namočíme ve vodě na 8 hodin, poté uvaříme v osolené vodě doměkka. Fazole by ale ještě měly držet tvar, rozhodně by se neměly zcela rozpadat.
  • Vařená quinoa: Uvaříme v 2,5násobném množství mírně osolené vody 15 minut.
  • Pečená řepa: Řepu očistíme a pečeme rovnou ve slupce v troubě rozehřáté na 180 °C asi 1 hodinu doměkka.
  • Spařený špenát: Očištěný špenát spaříme ve vroucí osolené vodě a ihned zchladíme pod tekoucí studenou vodou. Přebytečnou vodu vymačkáme.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.