Recepty
Vláčný mrkvový chlebíček
Kouzlo mimořádně nadýchané struktury je prosté – nastrouhaná mrkev a rozmixované datle. S jemně kokosovým krémem na povrchu chlebíček prostě nemá chybu. Pokud z něj chcete mít i vizuální zážitek, nezapomeňte jej hezky ozdobit – třeba pohankovými pukanci, mandlemi a kumquatem. Hodit se může i kandovaná mrkev.
- Vegetariánský
- Středně obtížné
- 90 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Datle zalijte horkou vodou a nechte asi 30 minut změknout. Poté je i s vodou rozmixujte v mixéru nahrubo. V míse promíchejte obě mouky s práškem do pečiva, kořením i solí.
-
V hlubší míse vyšlehejte celá vejce s datlovým sirupem. Přidejte nastrouhanou mrkev, rozmixované datle, mleté mandle, pomerančovou kůru, slunečnicový olej a suchou směs. Vymíchejte těsto a přesuňte jej do vymazané formy. Pečte asi 45–50 minut při 170 °C.
-
Vychlazený kokosový krém začněte šlehat v hluboké míse. Přidejte datlový sirup i kakao a vyšlehejte pevný krém, který můžete navrstvit na vychladlý chlebíček a následně ozdobit.