Vláčný mrkvový chlebíček

Vláčný mrkvový chlebíček

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Kouzlo mimořádně nadýchané struktury je prosté – nastrouhaná mrkev a rozmixované datle. S jemně kokosovým krémem na povrchu chlebíček prostě nemá chybu. Pokud z něj chcete mít i vizuální zážitek, nezapomeňte jej hezky ozdobit – třeba pohankovými pukanci, mandlemi a kumquatem. Hodit se může i kandovaná mrkev.

  • Vegetariánský
  • Středně obtížné
  • 90 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 200 ml kokosového krému na šlehání (30 % tuku)
  • 150 ml vody

Jak na to?

  1. Datle zalijte horkou vodou a nechte asi 30 minut změknout. Poté je i s vodou rozmixujte v mixéru nahrubo. V míse promíchejte obě mouky s práškem do pečiva, kořením i solí. 

  2. V hlubší míse vyšlehejte celá vejce s datlovým sirupem. Přidejte nastrouhanou mrkev, rozmixované datle, mleté mandle, pomerančovou kůru, slunečnicový olej a suchou směs. Vymíchejte těsto a přesuňte jej do vymazané formy. Pečte asi 45–50 minut při 170 °C.

  3. Vychlazený kokosový krém začněte šlehat v hluboké míse. Přidejte datlový sirup i kakao a vyšlehejte pevný krém, který můžete navrstvit na vychladlý chlebíček a následně ozdobit.

Produkty z receptu

Další naše produkty z receptu Sbalit produkty

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.