Buddha bowl

Buddha bowl

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Buddha bowl je miska plná zdravých surovin zalitých báječnou omáčkou. Veliká výhoda takového receptu je jeho naprosto nekonečná variabilita. V létě použijte čerstvé suroviny ze zahrádky nebo z trhu, v zimě fermentovanou nebo pečenou zeleninu, kdykoliv pak semínka, ořechy, zužitkujete také zbytky od předchozího vaření. Za tento recept děkujeme našemu dlouholetému dodavateli bioolejů Emile Noël, připravila © C’est ma food.

  • Bezlepkový
  • Středně obtížné
  • 45 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 160 g čerstvých nebo mražených fazolek
  • 2 ks šalotky
  • 125 g špenátu
  • 2 cm oddenku zázvoru
  • 2 ks jarní cibulky
  • 50 g arašídů

Jak na to?

  1. Smíchejte všechny ingredience na omáčku - lžíci kokosového cukru, 4 lžíce tamari, 4 lžíme umeocta a  lžíce sezamového oleje.

  2. Rýži uvařte dle návodu, udržujte ji teplou. 

  3. Fazolky uvařte doměkka. 

  4. Nakrájenou šalotku nechte zesklovatět na 2 lžících oleje, vložte špenát, nechte zavadnout, přisypte gomasio.

  5. Tempeh nakrájejte na silnější plátky. Opečte na 1 lžíci oleje, ke konci opékání přidejte nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek. 

  6. Jarní cibulky včetně zelené části nakrájejte na jemná kolečka, nasekejte arašídy. 

  7. Ve velké pánvi na 2 lžících oleje udělejte volská oka. 

  8. Poskládejte misky: do 4 misek servírujte rýži, fazolky, špenát, tempeh a cibulku. Navrch položte vejce, zalijte omáčkou a posypte arašídy. 

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.