Recepty
Buddha bowl
Buddha bowl je miska plná zdravých surovin zalitých báječnou omáčkou. Veliká výhoda takového receptu je jeho naprosto nekonečná variabilita. V létě použijte čerstvé suroviny ze zahrádky nebo z trhu, v zimě fermentovanou nebo pečenou zeleninu, kdykoliv pak semínka, ořechy, zužitkujete také zbytky od předchozího vaření. Za tento recept děkujeme našemu dlouholetému dodavateli bioolejů Emile Noël, připravila © C’est ma food.
- Bezlepkový
- Středně obtížné
- 45 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Smíchejte všechny ingredience na omáčku - lžíci kokosového cukru, 4 lžíce tamari, 4 lžíme umeocta a lžíce sezamového oleje.
-
Rýži uvařte dle návodu, udržujte ji teplou.
-
Fazolky uvařte doměkka.
-
Nakrájenou šalotku nechte zesklovatět na 2 lžících oleje, vložte špenát, nechte zavadnout, přisypte gomasio.
-
Tempeh nakrájejte na silnější plátky. Opečte na 1 lžíci oleje, ke konci opékání přidejte nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek.
-
Jarní cibulky včetně zelené části nakrájejte na jemná kolečka, nasekejte arašídy.
-
Ve velké pánvi na 2 lžících oleje udělejte volská oka.
-
Poskládejte misky: do 4 misek servírujte rýži, fazolky, špenát, tempeh a cibulku. Navrch položte vejce, zalijte omáčkou a posypte arašídy.