Popis
Kokosový cukr sladí jemně, má texturu jemného písku a chutná po karamelu. Výborný na sladké pečení v troubě nebo do sladkých snídaní.
Vyrábí se z kokosové mízy, světlé sladké tekutiny, která po naříznutí vytéká z květu, a následně se několik hodin vaří, aby zhoustla a zkaramelizovala. V této fázi se cukr balí do lahviček a prodává (jde o hustý hnědý sirup), anebo se suší. Vznikají tak drobné hnědé krystalky podobné třtinovému cukru.
Kokosový cukr má moc příjemnou chuť po karamelu a je přibližně stejně sladký jako třtinový cukr. Protože jde o přírodní produkt, mohou se chuť i sladivost občas lišit podle sezony, místa růstu palem nebo délky varu.
Co s ním? Hodí se všude tam, kde byste použili hnědý třtinový cukr, pokrmům a nápojům dodá jemnou karamelovou chuť a vůni.
Složení
Kokosový cukr*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 60 %.