Popis
Sladí jemně a chutná po karamelu. Výborný na sladké pečení v troubě.
Vyrábí se z kokosové mízy, což je světlá sladká tekutina, která po naříznutí vytéká z květu, a následně se několik hodin vaří, aby zhoustla a zkaramelizovala. V této fázi se cukr balí do lahviček a prodává (jde o hustý hnědý sirup), anebo se ještě suší. Vznikají tak drobné hnědé krystalky podobné třtinovému cukru. V této formě můžete najít kokosový cukr nejčastěji.
Každé sladidlo je vhodné používat střídmě, žádné zázračné okliky zkrátka neexistují... Kokosový cukr má moc příjemnou chuť po karamelu a je přibližně stejně sladký jako třtinový cukr. Protože jde o přírodní produkt, mohou se chuť i sladivost občas lišit - podle sezony, místa růstu palem nebo délky varu.
Co s ním? Hodí se všude tam, kde byste použili hnědý třtinový cukr, pokrmům a nápojům dodá jemnou karamelovou chuť a vůni.
Složení
Kokosový cukr*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 60 %.