Recepty
Jáhlová kaše s pracharandou
Pracharanda, to jsou usušené plátky ovoce rozdrcené na prach, tuto sváteční kaši krásně doplní. Tradiční pracharanda se dělávala z hrušek a používala se jako sladidlo. Vyzkoušejte jablečnou, je příjemně pikantní.
- Veganský
- Snadné
- 30 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Sušená jablka nejprve dosušte v troubě při 60 °C tak, aby byla tvrdá a křehká. Pokud máte dobře vysušená jablka v uzavřené nádobě, můžete tento krok přeskočit. Vysušená jablka utlučte v hmoždíři nebo rozmixujte.
-
Mandle namočte do horké vody a zbavte je slupky.
-
Jáhly spařte v cedníku vroucí vodou. Nechte okapat a uvařte s rostlinným nápojem, sirupem, kořením a špetkou soli. Vařte 20 minut na mírném plameni.
-
Ke konci vmíchejte kokosový tuk, nakrájené datle a mandle. Kaši ozdobte pracharandou.