Popis
Sladí lépe než cukr a rozpustí se i za studena. Pár lžiček a vykouzlíte s ním džbánek parádní domácí limonády!
Agávový sirup je výborný do kaší, koktejlů, nákypů, při pečení i na výrobu džemů. Díky tomu, že se na rozdíl od ostatních sladidel dá snadno rozmíchat a rozpustit i za studena, se perfektně hodí na doslazení různých studených nápojů, jako je například ledový čaj, domácí limonáda apod.
Agávový sirup je zahuštěná šťáva z kaktusů agáve. Má jemnou a neutrální chuť i barvu. Jeho hustota je zhruba někde uprostřed mezi nejřidším a nejhustším sirupem. Agávový sirup je velmi univerzální pomocník.
Tipy na použití agávového sirupu:
- domácí zmrzliny
- ovocné želé z agaru
- tofu krém, puding
- domácí rostlinná mléka
- sušenky, bábovky, koláče, muffiny...
- podpora kynutých těst
- domácí limonáda, ledový čaj, smoothies
- marmelády, džemy
- dresink na salát - smíchejte agávový sirup, olivový olej, jablečný ocet a tamari omáčku
- karobová čokoláda - smíchejte agávový sirup, kakaové máslo a karobový prášek
- jahodový džem - recept je popsán na straně 6 v Dobrotách léto 2015
V Dobrotách zima 2015-16 jsme na straně 6-11 zpracovali velký přehled sirupů a vzájemné srovnání obsahu jednotlivých typů sladidel.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich bio kvalitu ocení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Agáve*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.