Popis
Javorový sirup Grade C má výraznější javorovou chuť a je malinko tmavší než javorový sirup Grade A. Jedná se o tradiční kanadský produkt. Javorový sirup je vlastně koncentrovaná míza z kanadského javoru. Vyrábí se tak, že se do dospělých stromů navrtají otvory, kterými vytéká míza do záchytných nádob.
Javory se mohou dožít až 250 let, mízu však produkují až ve stáří 50 až 80 let. Na jeden litr sirupu je potřeba 35-40 litrů mízy. Surová míza obsahuje až 97 % vody, která se následně odpařuje, až vznikne hustý sirup. V ekologické produkci se přísně dbá na to, aby javory, které produkují mízu byly dospělé a stáčením mízy nebyl narušen jejich vývoj.
V Dobrotách zima 2015-2016 jsme na straně 6-11 zpracovali velký přehled sirupů. Také v časopise Dobroty zima 2012-13 najdete mnoho informacích o sirupech, které jsou vyrobené šetrnými postupy bez jakýchkoli přidaných látek.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
100 % javorový sirup*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Skladujte v chladu a suchu. Po otevření skladujte při teplotě do 10 °C.